Πως να έρτετε

Το Παλαιχώρι βρίσκεται στο Τρόοδος στα σύνορα των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού. Διοικητικά ανήκει στην Επαρχία Λευκωσίας και απέχει 45 περίπου χιλιόμετρα και από τις δύο μεγάλες πόλεις του Νησιού.
Ο Δρόμος από την Λευκωσία είναι αρκετά καλός, με διπλή λωρίδα κυκλοφορίας σε όλα του τα σημεία και μπορεί άνετα να διανυθεί σε 35-40 περίπου λεπτά. Υπάρχει αρκετά καλή σήμανση και έτσι ο επίδοξος επισκέπτης δε θα δυσκολευτεί να βρει τον δρόμο με το αυτοκίνητό ή τη μοτοσυκλέτα του. Επίσης από τη Λευκωσία υπάρχει αρκετά πυκνή συγκοινωνία με λεωφορεία από τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας.
Από τη Λεμεσό ο δρόμος είναι πιο δύσκολος αλλά και πολύ πιο γραφικός, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του διανύει τον ορεινό όγκο του Τρόοδους και έχει αρκετές στροφές. Ο χρόνος για να φτάσει κανείς από τη Λεμεσό είναι 50 – 55 λεπτά εφόσον ο καιρός είναι καλός.
Από το Παλαιχώρι ο επισκέπτης μπορεί να συνεχίσει για το Τρόοδος αφού ακολουθήσει μια πολύ όμορφη διαδρομή θα φτάσει σε 40 περίπου λεπτά αφού πρώτα συναντήσει τα χωριά Αγρός, Κυπερούντα και Χαντριά. Εναλλακτικά μπορεί να διαλέξει μια εξίσου όμορφη αλλά πιο δύσκολη διαδρομή περνώντας από τα χωριά Ασκάς, Φτερικούδι, Άλωνα και Πολύστυπος.

Cyprus 1 small